Automatisering (Verbond van Protestants-Christelijke Werkgevers in Nederland, 1956)
R.M.M. Oberman, Het technische aspect. - G.A. Kohnstamm, Het economische aspect. - J.G. Bavinck, Het sociale aspect. Referaten uitgesproken op de ledenvergadering van 18 Oktober 1956 te Amersfoort.