Ispanija v ogne (Politizdat, 1987)
Pseud. van Michail Efimovič Fridljand. 2. ispanskij dnevnik : kniga vtoraja : (1 janvara - 10 aprelja 1937 goda) : kniga tret'ja : korrespondencii, reportaži, očerki.