A korszerű háború és védelem . Modern warfare and defense - Polgári Védelem Országos Parancsnokság, Sportfilm Stúdió (Polgári Védelem Országos Parancsnokság, 1971)
One glance at the casualty figures of the Second World War makes it apparent that war poses a greater threat to mankind than any environmental catastrophe. Advances in weapon technology have kept abreast of social development. These wars have always brought tremendous profits to the wealthy, while the poor have sunk deeper and deeper in poverty. Therefore, war became an indispensable part of capitalism. What dangers does this development imply for the socialist societies of the working people? After watching this detailed presentation of modern weaponry, it becomes clear that any small conflict carries within it the seeds of another world war. A második világháború statisztikáit megfigyelve megállapíthatjuk, hogy az emberek életét jobban fenyegetik a háborúk, mint bármely egyéb környezeti csapás. Az emberek által használt fegyverek a társadalom fejlődésével párhuzamosan tökéletesedtek. Ezek a háborúk mindig hatalmas hasznot nyújtottak a gazdagoknak, a szegényeknek újabb nyomor lett az osztályrészük. A háború így a kapitalista rendszer állandó kísérőjévé vált. Milyen veszélyeket jelent ez a dolgozó szocialista társadalmakra? A fegyverek részletes bemutatása után egyértelművé válik, hogy bármilyen kisebb konfliktus magában hordozza egy újabb világháború lehetőségét.