Història dels Catalans. Dirigida per F. Soldevila. Edició illustrada recerca i tria de les illustracions, epígrafs i índex per J. Sales (Edicions Ariel)
1. M. Tarradell.*Prehistòria i antiguitat. - R. d'Abadal, Alta edat mitjana. 2a ed. 1968. p. 1-592. - Con mapas