Střední cesta je cestou pokroku, míru, bezpečnosti a pluralitní demokracie bez diktatury proletariátu a vlády velkokapitálu (Krupička, 1989)
První díl: můj společný exil s Bohumilem Laušmanem v Jugoslávii a Rakousku.