Egyéni szükségvédő eszközök . Improvised personal protection gear - Polgári Védelem Országos Parancsnoksága, Mafilm Katonai Stúdió (Polgári Védelem Országos Parancsnokság, 1976)
The technical developments that have accompanied the great advances in science continue to spur society on to ever greater efforts to protect itself. Man tries to develop effective protection against the harmful effects. There are areas where people can only rely on personal protection equipment for their own safety. There are numerous sources of danger in agriculture, and in order to protect ourselves we must know about the fundamental mechanisms of biological weapons. We learn how to make a gas mask. A tudományos felfedezésekkel járó technikai fejlődés fokozott védekezésre kényszeríti a társadalmat. A károsító hatások ellen az ember igyekszik megfelelő védőeszközöket használni. Vannak olyan területek, ahol csak egyéni védőeszközök használata nyújthat megfelelő biztonságot. A mezőgazdaság is sok veszélyt rejthet, mint ahogy ismernünk kell a biológiai fegyverek hatásmechanizmusait is a megfelelő védelemhez. Megtanuljuk, hogyan készül a vegyvédelmi maszk.