Jakiej prawicy Polacy nie potrzebuja̜ (Oficyna im. Józefa Mackiewicza, 1987)
Przedruk za pisma Warszawskiego Oddziału Liberalno-Demokratycznej Partii "Niepodległość" "Orientacja na Prawo" nr. 1, czerwiec 1986.