Warszawianka . pismo warszawskiej organizacji Polskiej Partii Socjalistycznej, no. 3, 1988 - PPS (Wydawnictwo im. Olofa Palme, 1988)
Motto: "Boldly let us raise our banner, despite the stormy roar of hostile elements".