Počeci modernog radničkog pokreta u Hrvatskoj. Od prvih radničkih društava do osnivanja Socijal-demokratske stranke. (1880.-1895.) ("Borba", 1958)
Sa il., portretima i ind-a. Savez sindikata Jugoslavije-republičko vijeće za Hrvatsku.