Materiały i studia z najnowszej historii Polski. T. 3. [Z współprac. E. Duraczyńskiego, H. Słabeka, L. Turajczyka i in. Red. S. Arnold] (Państwowe wyd-wo naukowe, 1967)
Wyz̊sza szkoła nauk społecznych przy KC PZPR. Katedra historii Polski.