Sociale verzekeringsgeneeskunde als wetenschap (Stichting Bijzonder Hoogleraarschap in de Sociale Verzekeringskunde aan de Universiteit van Amsterdam vanwege de Vereniging van het Gemeenschappelijk Administratiekantoor, 1986)
Inaugurale rede Universiteit van Amsterdam.