Francisco Ferrer (10. leden 1859 - 13. rijen 1909). Jeho život a jeho dílo. Dle autentických pramen\ů a zvlástě dle dokumentárnich publikaci "Komitétu pro obranu obětí reakce španělské" zpracoval P. Ramus. Česky upravil: J. Kosa ("Volné Myšlenky", 1911)
S podobiznou Ferrerovou.