Történelem az általános iskolák VII. osztálya számára - Zsigmond László, Heckenast Gusztáv, Karácsonyi Béla munkája. (Tankönyvkiadó, 1954)
Hungary, 1526-1849. "Ennek a könyvnek a szerzői 1949-ben ezüst Kossuth-díjat kaptak."