Spreken en schrijven, in Noord- en Zuid-Nederland. Naar aanleiding van Carel Scharten: Het spellingvraagstuk. De vereenvoudigde een gevaar voor vol en stam (Maatschappij voor Goede en Goedkoope Lectuur, 1912)
Herziene overdr.: De Beweging.