Walki partyzanckie nad Nida̜. 1939-1945. Z dziejów walki podziemnej na ziemi miechowsko-pińczowskiej (Wyd-wo Ministerstwa Obrony Narodowej, 1969)
Z bibliogr. il-mi, indeks-mi i map-mi. Wojskowy Instytut Historyczny. Zakład Historii Partii przy KC PZPR. Seria: Wojna Wyzwoleńcza narodu polskiego.