Observatiehuizen en doorgangshuizen, referaat voor den centraalbond van christelijke philanthropische inrichtingen, gehouden op 22 mei 1922 in Den Haag, de Ruyterstraat 67
Overdruk uit: Woord en daad, tijdschrift voor inwendige zending (juli 1922) p 129-160.