Metody statystyczne w badaniach społeczno-ekonomicznych. Studia z zastosowa7\n statystyki w demografii, socjologii i ekonomii. Praca zbiorowa pod red. K. Zaja̜ca (Wyd-wo Zakład narodowy im. Ossolińskich, 1975)
With English summaries.