De ontwikkeling der beschaving in tijdperken geschetst en ontwikkelingslijnen van den vooruitgang. Met een voorw. van S.R. Steinmetz. Vert. naar het 10e-14e duizendtal der Duitsche uitgave (1923) door T. Hagtingius en J.B. Meijer (Thieme, 1930)
Met regs.