Osnivanje prve radničke stranke u Hrvatskoj. (U povodu 70-godišnjice Socijaldemokratske stranke Hrvatske i Slavonije 1894-1964)
Poseban otisak iz: Putovi revolucije. God. III, 1965, broj 5, str. 141-164.