Prae-advies betreffende vakopleiding voor den schoenmaker, door de Amsterdamsche Schoenmakers-Patroonsver., Amsterdam (Ned. Bond van Vereenigingen van den Handeldrijvenden en van den Industrieelen Middenstand)
11e congres van den middenstand-Dordrecht 1914.