Turski dokumenti za makedonskata istorija. [Prev., red. i komentar P. Džambazovski] (Skopje)
So il-i i indeksi. Naučen institut za nacionalna istorija na makedonskiot narod. Institut za nacionalna istorija. 1. 1800-1803. 1951. 170 str.