Az egységes mentesítő komplett telepítése és működése I. . The installation and operation of the standard decontamination unit I - Polgári Védelem Országos Parancsnokság, Mafilm Katonai Stúdió (Polgári Védelem Országos Parancsnokság, 1971)
Rescue workers deployed at nuclear disaster areas are exposed to extremely high doses of harmful radiation. For this reason, civil defense training should be given high priority in the organization of civil defense forces. In this film about the decontamination of persons, clothing and vehicles, we can learn about all the details that people should attend to in order to defend themselves effectively in a nuclear attack. This film shows us how the water supply of a decontamination station operates, and how the decontamination of vehicles and the disinfection of people take place. A nukleáris kárhelyeken történő mentés során a beavatkozást végző személyek fokozottan veszélyeztettek a káros radiológiai hatások által. A polgári védelmi erők megszervezésénél éppen ezért nagy hangsúlyt kell fektetni a személyi védelemre történő felkészülésnek. Személy-, ruházat- és járműmentesítés. A film szereplői demonstrációjukban bemutatják, mi mindenre kell figyelni, hogy hatékonyan védekezhessünk atomtámadás esetén. Egy film arról, hogyan működik a mentesítő állomás vízellátása, járművek mentesítése, személyek fertőtlenítése.