Dimităr Blagoev, Georgi Kirkov, George Bakalov, Dimităr Poljanov v spomenite na săvremennicite si. Pod obšt. red. na A. Todorov ("Bălgarski pisatel, 1968)
Biblioteka Literaturni memoari, pod red. na B. Delčev i S. Sultanov.