Van onderkomen tot woning : . From shelter to home : a study of housing-civilisation in The Netherlands 1850 - 1969 (Universiteit van Amsterdam, Sociologisch Instituut, 1988)
Proefschr. Utrecht, 1988. Samenvatting in het Engels.