Arhiv Komunističke Partije Bosne i Hercegovine ("Oslobodjenje")
Sa ill i reg. Istorisko odjeljenje Centralnog Komiteta KP BiH. I. 1. "Oslobodjenje" od 30 VIII 1943 do 17 XI 1944. 1950. 495 str. - Sa geogr. kart. 2. "Oslobodjenje" od 2 XII 1944 do 12 IV 1945. 1950. 527 str.