Ideologia rewolcyjnych demokratów polskich w latach sześćdziesia̜tych XIX wieku (Państwowe Wydawnictwo Naukowe, 1956)
Z prac dyskusyjnych Komisji Naukowej obchodu Roku Mickiewiczowskiego Polskiej Akademii Nauk.