De hedendaagsche schriftcritiek in haar bedenkelijke strekking voor de gemeente des levenden Gods. Rede bij het overdragen van het rectoraat der Vrije Universiteit gehouden den 20n October 1881 (Amsterdam, 1881)
Ingeb. bij: A. Kuyper, De verflauwing der grenzen.