Reform-katholicisme (modernisme) en katholieke sociale hervorming. Aangevuld met uitvoerige aanhalingen uit de Encycliek "Pascendi dominici gregis" van Z.H.Paus Pius X (Futura, 1908)
Ingeb. bij: Meffert, F., De sociaaldemocratie tegenover godsdienst, Christendom en Katholieke Kerk.