Wielki proletariat i jego dziedzictwo. Materiały z sesji naukowej zorganizowanej z okazji 90 rocznicy utworzenia Mie̜dzynarodowej Socjalno- Rewolucyjnej Partii "Proletariat". Red. A. Czubiński, R. Habala i in ("Ksia̜żka i Wiedza", 1974)
Wyzsza Szkoła Nauk Społecznych przy KC PZPR.