Hungarian Monitoring, 27 January 1989 . [Magyar rádiófigyelő], 1989. január 27 - Radio Free Europe/Radio Liberty Research Institute (RFE/RL Research Institute)
Transcripts of Hungarian national radio programs produced by the Hungarian Monitoring Unit of Radio Free Europe/Radio Liberty. A magyar országos rádióadók műsorainak a Szabad Európa Rádió/Szabadság Rádió Magyar Monitoring Osztálya által készített átiratai. International Politics: - Soviet-American relations - Armenian and Azerbaijani authorities' joint plan on the refugee problem - French press opinions on the Romanian situation - Howe in Bonn - West Germany does not plan unilateral armed forces reductions - US closes its embassy in Kabul - Sakharov's election manifesto - Rude Pravo critical of Wenceslas Square demonstrations Domestic Affairs: - Károly Grósz will be present at world economic forum traditional conference - South Korean-Hungarian diplomatic relations - Constitution Preparation Committee in session - Central Committee Historical Sub-Committee: the Party must make a radical break with all remnants of its Stalinist legacy - Rezső Nyers: Workers' Militia should belong to the nation and not to the Party - Many alternative organize reject joint celebration with government of March 15 - Unemployment, opportunities to start again Külpolitika: - Szovjet-amerikai kapcsolatok - Az örmény és azerbajdzsán hatóságok közös rendezési terve a menekültprobléma kapcsán - Francia sajtóvélemény a romániai helyzetről - Howe Bonnban - Az NSZK nem tervez egyoldalú haderőcsökkentést - Bezártatta kabuli követségét az Egyesült Államok - Szaharov akadémikus képviselőjelölt választási programjáról - A Rude Pravo kritikus hangon szólt a Vencel téri tüntetésekről Belpolitika: - GRÓSZ Károly jelen lesz a világgazdasági fórum hagyományos tanácskozásán - Dél-koreai-magyar diplomáciai kapcsolatok - Ülésezett az Alkotmány - Előkészítő Bizottság - A pártnak radikálisan szakítania kell a sztálinista örökség valamennyi maradványával - Állapították meg a KB Történelmi Albizottságának ülésén - Nyers Rezső: A munkásőrség nem a párté, hanem a nemzeté legyen - Több alternatív szervezet elutasítja Március 15.-ének a hatalommal közösen való megünneplését - A munkanélküliségről, az újrakezdés lehetőségeiről