Decentralisatie in drievoud. Rede uitgesproken ter gelegenheid van de aanvaarding van het ambt van buitengewoon hoogleraar in de bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam op 13 februari 1975 (Vereniging van Nederlandse Gemeenten, 1975)
Met bibliogr.