Gospodarz . pismo w obronie praw chłopskiej gospodarki rodzinnej, no. 30-31, 1980 - [ed. Piotr Typiak, Bogumił Studziński] (Wydawnictwo Polskie, 1980)
Colophon: pismo Ruchu Obrony Praw Człowieka i Obywatela w Polsce