Ustanovjavane i ukrepvane na narodnodemokratičnata vlast. Septemvri 1944-maj 1945. Sbornik dokumenti. [Săst.: Z. Zlatev, I. Pejkov, S. Vičeva-Veleva i dr.] (Izd. na ban, 1969)
S ukaz. Institut za istorija pri BAN. Centralen Dăržaven Archiv na NRB. Centralen Partien Archiv pri CK na BKP.