Socijalno-etnička struktura i politički pokreti. (Indija, Alžir, UAR, Kenija). U saradnji sa D. Nešićem, Z. Atanackovićem, S. Gligorićem i dr. [Ured. S. Stojanovic] (IRP, 1967)
Politički sistemi i pokreti nerazvijenih zemalja. Studye i monografije.