Philosophie of sociologie? (Naar aanleiding van Dr. D.A. Eigemans werk over den wijsgeerigen grondslag der marxistische staatshuishoudunde en hare waarden voor den tegenwoordigen tijd)
Overdr.: "Economisch-statistische berichten", 25 Juni en 2 Juli 1924.