Műszaki mentés . Technical rescue - Polgári Védelem Országos Parancsnokság, Mafilm Katonai Stúdió (Polgári Védelem Országos Parancsnokság, 1974)
The technical rescue team of the civil defense force carried out a methodological exercise during the demolition of buildings in Józsefváros, in the course of which they demonstrated their skills in countering destruction caused by traditional and chemical warfare. The film explains how to coordinate civil defense training with daily production; how to carry out rescue under extremely difficult conditions; and how to evacuate people from public shelters. A polgári védelem műszaki mentési szakszolgálata egy józsefvárosi bontás alkalmával végzett módszertani gyakorlatot, amelyen hagyományos és vegyi csapás esetére készültek. A filmből megtudhatjuk, hogyan kell összehangolni a polgári védelmi kiképzést a mindennapi termelőmunkával, hogyan működik a mentés rendkívül nehéz körülmények között, valamint a lakosság óvóhelyről történő evakuálásának menetét is megfigyelhetjük.