Vakorganisatie en gemeente. [Uit het Italiaans vert.] (Futura, 1907)
Politieke Studiën. Uitge. onder toezicht van Mr. P.J.M. Aalberse. II, 2, p. 93-181. Vertaling van 2 hoofdstukken uit: "L'organizzazione professionale e la rappresentanza di classe". BUNDEL.