Z dziejów ruchu robotniczego w Łodzi. Materiały do szkolenia partyjnego. [Red. Z. Spieralski. Z przedm. H. Rejniaka. Z wspołprac. J. Smiałowskiego, P. Korzeca, I. Hałasa i in] (Wydawnictwo Łódzkie, 1967)
Polska zjednoczona partia robotnicza. Komitet Łódzki. Łd́zki ośrodek propagandy partyjnej.