Herdenkingsrede uitgesproken den 13den October 1917, [...] ter gelegenheid van de plechtige viering van het vijftig-jarig bestaan der Rijks Hoogere Burgerschool te Leeuwarden
Overdr.: Gedenkboek van de Rijks Hoogere Burgerschool te Leeuwarden bij haar vijftig-jarig bestaan in 1917.