W 50 rocznice Rewolucji Paź dziernikowej. Materiały z sesji naukowej z okazji 50 roznicy Wielkiej Socjalistycznej Rewolucji Październikowej, Katowice, 23-24 październikowej, Katowice, 23-24 października 1967. Pod red. K. Popiołka i H. Rechowicza (Sla̜ski Instytut Naukowy, 1968)
Z indeks.