Dyktatury w Europie Środkowo-Wschodniej, 1918-1939. Konferencja naukowa w Instytucie Historii Polskiej Akademii Nauk 2-3 XII 1971 (Zakład narodowy im. Ossolińskich, 1973)
Polska Akademia Nauk. Instytut istorii. K. tyt. na angielskim i polskim jȩzyce.