Fides quaerens-intellectum. Id est Proslogion, liber Gaunilonis pro insipiente atque liber apologeticus contra Gaunilonem. Texte et trad. par A. Koyré (Vrin, 1930)
Bibliothèque des textes philosophiques, dir. H. Gouhier.