Fabrika "Krasnyj perekop". B. Jaroslavskaja bol'šaja manufaktura. 1722-1933. Pod red. F. Samojlova. T. 1-j. N.P. Pajalin, Volžskie tkači. 1722-1917 ("Istorija zavodov", 1936)
Istorija fabrik i zavodov.