Chłopi i sprawa chłopska w powstaniu styczniowym. Materiały z terenu guberni radomskiej. [Red. S. Kieniewicz i I. Kostiuszko] (Ossolineum, 1962)
Z indeks-mi. Powstanie styczniowe 1863. Materiały i dokumenty. Polska Adademia Nauk. Instytut Historii. K. tyt. na jȩzyce rosyjskim i polskim.