Van schoolmeester tot onderwijzer. De opleiding van de leerkrachten in België en Luxemburg, van het eind van de 18de eeuw tot omstreeks 1842 (Universiteitsbibliotheek, universitaire Uitgaven, 1970)
Met bibliogr. en regs. Uitg. met de steun van het Minsterie van Nationale Opvoeding.