De matrozenopstand in de Zwarte Zee. Verhaal der gebeurtenissen aan boord van het Russische oorlogschip "Knjas Potemkin". Vert. [uit het Frans] door W.H. Vliegen (Bos, 1933)
Overdr.: "De Gemeenschap", 25 maart - 15 april 1933.