De opbouw der geschiedkunde naar den eisch onzer dagen. Rede, ter aanvaarding van het hoogleeraarsambt aan het athenaeum illustre te Deventer, den 18den Mei 1868 (Deventer, 1868)
Ingeb. bij: F. van Mieris, Verhandeling over het zamenstellen der geschiedenis.