"... Ooh, breng mij terug naar die Oû Transvaal..." - Opland,
Bord met daarop geplakt de originele tekening van Opland, formaat 65x81 cm. Tekening/cartoon van Opland, gepubliceerd in de Volkskrant n.a.v. de onthulling door de AABN in die krant op 19 november 1974, dat Hoogovens een aandeel wil nemen in een Zuid-Afrikaanse staalfabriek. (zie o.a. Anti-Apartheids Nieuws, nr.70, december 1974, p.3-4).