Narastanie rewolucji w Królestwie Polskim w latach 1900-1904. Zebrał i oprac. H. Rappaport (PWN, 1960)
Z ind-mi. Polska Akademia Nauk. Instytut historii. Źródła do dziejów rewolucji 1905-1907 na ziemiach polskich.