Beschrijving van de opkomst, groei en ontwikkeling van het Friesch Sanatorium te Appelscha (voorheen te Joure) / . Sanatoriumarbeid in Friesland (Hoofdbestuur van de Vereeniging tot Oprichting en Exploitatie van een Friesch Volkssanatorium, 1942)
Omslagtitel: Sanatoriumarbeid in Friesland.